Saša Jović, biser iz Trnovice – najbolji igrač i strijelac prvenstva Srbije u Zaječaru

FUDBAL

Saša Jović, biser iz Trnovice – najbolji igrač i strijelac prvenstva Srbije u Zaječaru

Nagovještaj velike karijere

 

Nedavno su pioniri FK „Trnovice“, osvojili treće mjesto na završnim turniru prvenstva Srbije u malom fudbalu koji je održan u Zaječaru. Najbolji igrač i strijelac u svojoj kategoriji bio je mladi Saša Jović, talenat koji se rijetko viđa na našim fudbalskim terenima.

I prije ovog turnira i uspjeha, on je predvodio svoje drugove na raznim drugim takmičenjima, gdje je bio najbolji ili među najboljima.

– Saša je 2006. godište, a igrom i lakoćom kojima postiže golove zadivljuje publiku gdje god da igra. Kod mene je došao prije šest godina i po igrama se izdvajao od svoje generacije. Sa ekipom je osvojio preko 40 medalja na raznim turnirima od Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, Srebrenika, Loznice, Banje Koviljače i mnogih drugih mjesta. Igra za pionire našeg kluba u kojima igraju dječaci koji su 2004. godište, a on je dvije godine mlađi i najbolji je strijelac – rekao nam je o svom najboljem igraču Goran Petrović, trener mlađih selekcija u FK „Trnovici“.

Naveći uspjeh Jovićev i njegove generacije je osvajanje prvog mjesta u zimskoj ligi Loznice, u kojoj je bio najbolji strijelac i igrač i najzaslužniji je za plasman na završni turnir prvenstva Srbije u malom fudbalu u Zaječaru.

Očito je da se radi o velikom talentu koji treba njegovati kako bi dostigao najveće fudbalske domete.

D.Gajić