Promocija seoskog i eko turizma

BRATUNAC

Promocija seoskog i eko turizma

 

UŽ „Priroda“ u partnerstvu sa UŽ „Maja“ te podršku opštine Bratunac i Turističke organizacije iz ove opštine održalo je radionicu za 15 žena koje se bave ili žele da se bave seoskim turizmom u cilju sticanja potrebnih znanja i vještina iz ove oblasti čime bi stekle uslove za ekonomsko osnaženje.

Radionica je odražana u sklopu projekta „Promocija proizvodnje zdrave hrane i turističkih potencijala Bratunca”. Projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu– ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Radionicu je vodila stručna saradnica Murisa Marić iz Prijedora, dipl. ekonomista  i turistički vodič.

Bojana Božilović učesnica radionice čija se porodica već 100 godina bavi proizvodnjom povrća i cvijeća, a imaju namjeru da prošire djelatnosti na seoski turizam, smatra da su joj znanja koja je stekla na ovoj radionici dragocjena, jer je mnogo naučila te dodala da bi ovakvih edukacija trebalo biti više.

Radionicom je započeo set predavanja na ovu temu, te je sljedeće zakazano za 25. mart, na kome će stručni saradnik biti turizmolog Nenad Petrović. 

Ukupno će biti održane tri radionice, za ove korisnice, na temu razvoja seoskog i eko turizma.

(Izvor: opstinabratunac.org)