Srednjošкolci i profesori darovali кrv

MA Izdvojena ZVORNIK

Srednjošкolci i profesori darovali кrv

 

U Srednjoškolskom centru „Petar Кočić“ Zvornik danas se 104 učenika i 14 profesora u dobrovoljnoj akciji prijavilo za darivanje krvi.

Direktor škole Biljana Pisić rekla je novinarima da je ovo već tradicionalna akcija koja se svake godine u martu održava u prostorijama škole.

 – Ovo je veoma značajna akcija u kojoj učestvuju i članovi školskog odbora koji nisu iz ove škole – rekla je Pisićeva i dodala da akciju dobrovoljnog davanja krvi iniciraju učenici medicinske škole, a prihvate je i maturanti ekonomske škole, gimnazije i drugih smjerova. 

Sekretar Gradske organizacije crvenog krsta iz Zvornika Danojka Mićić rekla je da oni u okviru svojih ovlašćenja vrše doprinos u popularizovanju i značaju dobrovoljnog davanja krvi.

 – Cilj akcije je svakako da se poveća broj dobrovoljnih davalaca krvi, a time i prikupe dovoljne količine krvi za potrebe pacijenata – rekla je Mićićeva.

Načelnik zvorničke Službe za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Vladimir Dražić rekao je da je ovo jedna od najvećih akcija  dobrovoljnog davanja krvi na zvorničkom području koja će pomoći da se prikupe značajne zalihe ove dragocjene tečnosti.

(infobirac.net)