Održana završna radionica u procesu revizije Strategije razvoja opštine

ZVORNIK

Održana završna radionica u procesu revizije Strategije razvoja opštine

Opštinski razvojni tim danas je održao završnu radionicu u procesu revizije Strategije razvoja opštine za period 2014-2023. godine koji je Opština Vlasenica započela sa ciljem unapređenja sistema strateškog planiranja.

Na današnjoj radionici finalno je razmotren pregled svega onoga na čemu je tim, u saradnji sa sektorskim grupama za izradu razvojnih planova i konsultantima, radio proteklih devet mjeseci.

Na sastanku se govorilo o planu organizacionih i ljudskih kapaciteta za implementaciju Strategije razvoja u narednom petogodišnjem periodu, praćenju i vrednovanju Strategije, a prezentovani su i podaci koji odražavaju praksu rada u opštini Vlasenica.

Na prethodnom sastanku definisani su prioritetni razvojni projekti i finansijski okviri iz ekonomskog sektora, društvenog razvoja i zaštite životne sredine koji će biti obuhvaćeni Planom implementacije Strategije razvoja za period 2019-2021. godine.

Naredni korak je razmatranje i usvajanje revidiranog dokumenta Strategije razvoja opštine Vlasenica za period 2014-2023. godine od strane Skupštine opštine.

infobirac.net