Vasić: Nesposobni ministar Mektić treba da ode

ZVORNIK

Vasić: Nesposobni ministar Mektić treba da ode

Nesposobni ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić treba da podnese ostavku, jer osim lažnog predstavljanja da pod kontolom drži sve pa i migranstku krizu, ništa nije učinio osim što je doprinio razvoju migranstke krize u BiH i Republici Srpskoj – rekao je danas u Zvorniku poslanik Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Kostadin Vasić.
Vasić je na konferenciji za novinare naglasio da i Republika Srpska i BiH upravo imaju problem sa neposobnosti Ministarstva bezbjednosti BiH koje vodi upravo nesposobni Mektić, koji i dalje tvrdi da je BiH spremna da prihvati migrante.
„Mektić je rekao da su institucije BiH spremne – Ministarstvo bezbjednosti, OBA, SIPA, da odgovore adekvatno na najezdu migranata – a pokazalo se da nisu, govorio je da je BiH dobila oko pet miliona KM da formira centre za prihvat migranata – pa opet ništa. Sve što je do sada govorio samo su lažna obećanja“, rekao je Vasić.
Prema Vasićevim riječima, narod Republike Srpske i BiH od lažnih obećanja i nesposobnosti ministra Mektića nema ništa, osim što je Mektić zavadio sve sa službama bezbjednosti Srbije i Hrvatske, dok je nedovoljno sarađivao i sa MUP-om Republike Srpske na rješavanju migranstske krize.
„Lažno predstavljanje nesposobnog ministra Mektića dovelo je do toga da u pograničnim predjelima Zvornika, Gradiške, Bihaća ima problema sa migrantima koji se teško rješavaju, jer su službe na nivou BiH potpuno zakazale“, naglasio je Vasić.
Vasić je rekao da Ujedinjena Srpska predlaže da sadašnji Savjet ministara, koji je pokazao svoju nesposobnost, ode što prije i da se formira novi Savjet ministara koji će se uhvatiti u koštac sa ovim problemima.
„Novi Savjet ministara i novi ljudi koji budu izabrani ozbiljno će shvatiti da i Republika Srpska i BiH imaju problema sa migrantima, kojih će, prema nekim najavama biti daleko više, i da budu spremni da se suoče s tim“, rekao je Vasić.
Govoreći o nadležnosti organa u BiH povodom migranstke krize, Vasić je rekao da Mektić u toku trajanja svog mandata ni to nije mogao da riješi, a predstavljao se kao neko ko potpuno kontroliše sve bezbjednosne službe.
„Policija Republike Srpske nema drugih ovlašćenja, osim što migranre, koje otkrije, preda terenskim kancelarijama Granične službe BiH“, rekao je Vasić.
Vasić se zapitao zašto predsjednik Amerike Donald Tramp ne angažuje ministra Mektića da riješi problem na američko-meksičkoj granici sa migrantima, iz razloga što se Mektić hvali da sve zna, sve može i sve rješava.