Priznanje Područne privredne komore Bijeljina za Grad Zvornik

ZVORNIK

Priznanje Područne privredne komore Bijeljina za Grad Zvornik

 

Područna privredna komora Bijeljina dodijelila je Plaketu za doprinos razvoju komorskog sistema Gradu Zvorniku za 2018. godinu. Plaketu je gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću uručio predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić.

Zahvalivši se na priznanju, gradonačelnik je istakao da je veliko zadovoljstvo kada se rezultati nečijeg rada primijete.
– Mislim da su rezultati našeg rada vidljivi i mjerljivi kada je u pitanju popravljanje poslovnog ambijenta i stvaranje ambijenta za dolazak novih investitora. Prošle godine imali smo prvi put jednu „grinfild“ investiciju iz neke od zemalja zapadne Evrope, to je kompanija „Zeohem“, a oni i ove godine najavljuju proširenje svojih kapaciteta, odnosno otvaranje još jednog proizvodnog pogona. Takođe, očekujemo nove investicije na ovim prostorima i mislim da je to doprinos stvaranju jedne, za ulagače, vrlo interesantne sredine, što je preduslov ostanka i opstanka na ovim prostorima – rekao je Stevanović.

U obrazloženju za dodjelu priznanja, između ostalog navedeno je da je Zvornik prema pisanju „Fajnenšl tajmsa“ svrstan u top 10 mikrogradova u Evropi na osnovu operativnih troškova za pokretanje biznisa, da je sjedište nekih od najvećih izvoznika i brendova Republike Srpske i BiH, da je za unapređenje poslovnog ambijenta formirana Poslovna zona Jadar, te da Gradska uprava obezbjeđuje investitotorima brzo i jednostavno dobijanje dozvola za gradnju, niže troškove poslovanja i pristup podsticajnim sredstvima.

Gajić je naglasio da je Zvornik jedan od gradova gdje privredni subjekti imaju značajno veći izvoz od uvoza, kao i da Gradska uprava Zvornik i Područna privredna komora već dugo imaju jako dobru saradnju.
Plakete Područne privredne komore dobilo je još pet preduzeća i pojedinaca iz Bijeljine, Lopara i Zvornika. Dodjela je upriličena na svečanoj sjednici Skupštine Područne privredne komore Bijeljina koja je održana u Zvorniku.

U okviru radnog dijela usvojeni su Program rada za ovu godinu, te Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za prošlu godinu.
– Mi smo u 2018. godini imali niz aktivnosti na poboljšanju privrednog ambijenta na području regije. Sarađujući sa Privrednom komorom Republike Srpske i Vladom došli smo do mnogih rješenja koja su uvrštena u Program ekonomskih reformi za period 2019-2021. godina koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske. Naravno da ćemo i ubuduće raditi na svim poboljšanjima zakonskih rješenja koja se odnose na poboljšanje privrednog ambijenta i na svim drugim aktivnostima koje su neophodne da ljudi ostanu na ovim prostorima i da se zapošljavaju – rekao je Gajić.

(S.Savić)