Direktor Republičkog pedagoškog zavoda posjetio obrazovne ustanove u Vlasenici

VLASENICA

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda posjetio obrazovne ustanove u Vlasenici

 

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović danas je boravio u radnoj posjeti opštini Vlasenica, gdje je zajedno sa načelnikom opštine Miroslavom Кraljevićem posjetio obrazovne ustanove u ovoj lokalnoj zajednici PU „Prvi koraci“, OŠ „Vuk Кaradžić“, SŠC „Milorad Vlačić“ i  Poljoprivredni fakultet Univerziteta Istočno Sarajevo – studijski program šumarstvo.

Damjanović je razgovarao sa rukovodiocima obrazovnih ustanova o uslovima rada, aktuelnim projektima, planovima za naredni period i mogućnostima unapređenja rada.

Direktor SŠC „Milorad Vlačić“ Goran Đurić rekao je da se na sastanku govorilo o aktuelnim problemima u oblasti srednjoškolskog obrazovanja i planovima razvoja škole.

 – Razgovarali smo o predstojećim takmičenjima sa posebnim osvrtom na Svjetsku geografsku olimpijadu  2019. koja će biti održana u Hong Кongu, na kojoj će delegaciju Republike Srpske predstavljati i učenica ove škole Marijana Mićić, koja je prethodne godine ostvarila zapažene rezultate na međunarodnim geografskim takmičenjima. Posebno nam je zadovoljstvo što će Republički pedagoški zavod podržati učešće predstavnika Republike Srpske na Olimpijadi – rekao je Đurić.

Direktor Zavoda izrazio je zadovoljstvo radom, školskom infrastrukturom i organizovanjem nastavnih i vannastavnih aktivnosti, kao i uslovima rada u visokoobrazovnoj ustanovi u Vlasenici.

(Izvor: opstinavlasenica.org)