Prva košarkaška liga Republike Srpske – Princip ubjedljiv protiv Slavije (VIDEO)

KOŠARKA

Prva košarkaška liga Republike Srpske

Princip ubjedljiv protiv Slavije (VIDEO)

 

U 19. kolu Prve lige Republike Srpske za košarkaše domaća Drina Princip je odigrala još jednu odličnu partiju i zasluženo slavila sa 30 poena razlike protiv ekipe Slavije iz Istočnog Sarajeva. Rezultat je na kraju bio 87:57, odnosno po četvrtinama 24:11, 21:18, 20:13 i 22:15.

Drina Princip je od samog početka nametnula svoj ritam i igrala sigurno u napadu, a još bolje u odbrani što je fokus ove ekipe nakon promjene trenera, tako da je već prva četvrtina donijela osjetniju prednost za domaće od 13 poena razlike.

U drugoj četvrtini viđena je slična slika na terenu, gosti su se na trenutak trgli, ali je Drina Princip i ovu četvrtinu riješila u svoju korist pa se na poluvrijeme otišlo sa plus 16.

U naredne dvije četvrtine domaći su održali nivo igre iz prvog dijela i nisu dozvolili gostima da se vrate u igru te zasluženo stigli do sedme pobjede i sigurnije zone na prvenstvenoj tabeli.

Najefikasniji u redovima domaćih je bio Slavko Savanović sa 19 poena, a po 12 su postigli Ristić i Kovačević, koji je imao i 6 skokova. U redovima Slavije bolji od ostalih su bili Macan sa 16 i Damjanović sa 14 poena.

(infobirac.net)