Poljoprivrednici iz Bratunca u Hercegovini uče o upravljanju sistemima za navodnjavanje

BRATUNAC

Poljoprivrednici iz Bratunca u Hercegovini uče o upravljanju sistemima za navodnjavanje

Dvadesetak poljoprivrednih proizvođača iz Bratunca stiglo je u posjetu jugu Hercegovine, gdje će u naredna tri dana obilaziti sisteme za navodnjavanje i udruženja korisnika voda.

Kako javlja Radio Trebinje, organizator terenske posjete je Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata – Ministarstva poljoprivrede RS, sa ciljem da se poljoprivrednicima iz ove opštine omogući da više saznaju o načinu organizovanja korisnika voda, odnosno o upravljanju i održavanju natapnih sistema.

Nevena Stojaković, ispred Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata – Ministarstva poljoprivrede RS, podsjetila je da je opština Bratunac prošle godine dobila sistem za navodnjavanje na 436 hektara zemljišta, uglavnom pod malinjacima, zbog čega će im dobro doći upoznavanje sa pozitivnim praksama iz Hercegovine.

 – Smatramo da su se tokom deset godina korišćenja ovih sistema u Hercegovini stekla značajna iskustva koja se mogu prenijeti i na druge lokacije u Republici Srpskoj. Nije lako upravljati sistemima za navodnjavanje, u pitanju je organizovani tip korišćenja i tome se treba posvetiti, tako da očekujem da ćemo u ova tri dana steći neka nova praktična znanja – istakla je Stojaković, javlja Radio Trebinje.

(Izvor: esrebrenica)