Osmomartovska razglednica: U kompaniji „Alumina“ obilježen Međunarodni dan žena

MA Izdvojena ZVORNIK

Osmomartovska razglednica: U kompaniji „Alumina“ obilježen Međunarodni dan žena

 

Cvijeće i čestitke mamile su danas osmijehe na licima radnica kompanije „Alumina“. Kažu, jednom je u godini Međunarodni dan žena. Neki ga zovu i dan crvenih karanfila i ruža. Najviše cvijeća danas poklonimo svojim majkama, suprugama, sestrama, koleginicama, jednom riječju dragim osobama „nježnijeg pola“.

Menadžment kompanije, zajedno sa sindikatom fabrike, pobrinuo se da se i ovogodišnji praznik žena obilježi na način kako to dolikuje našim radnim koleginicama.

Na prigodnoj svečanosti, u centralnom restoranu, prisutne radnice pozdravili su Milorad Motika, predsjednik Upravnog odbora privrednog društva „Alumina“, i Radenko Smiljanić, predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva.

 – Drage naše dame, srećan vam 8. mart. Želim da vas pozdravim u ime menadžmenta kompanije. Danas je vaš dan i želim da vas u ovoj i sljedećim godinama bude što više u fabrici – rekao je predsjednik Upravnog odbora.

Gospodin Motika je poželio svim radnicama kojih je više od 300 u kompaniji, kao i njihovim porodicama, puno uspjeha u narednom periodu i da se lijepo provedu i druže na svečanosti priređenoj u njihovu čast.

 – Osmi mart je samo jednom u godini, ali vi zaslužujete da ga slavite bar jednom mjesečno – rekao je Smiljanić i dodao da uloga žena u savremenom društvu nije nimalo laka.

 – Treba biti i majka i supruga, često potpora i utjeha, uvijek onaj nježni, ali neizbježni pokretač, inicijator i uzrok svakodnevnih, kao i onih krupnih dešavanja – istakao je Smiljanić i naglasio da je „žena moćna onoliko koliko to ona želi da bude, dok muškarci, kako je rekao, često postanu svjesni toga tek onda kada bude kasno. On je poručio koleginicama da ostanu uvijek nasmijane i lijepe, vrijedne i odgovorne u svom poslu.

Menadžment je svim radnicama obezbijedio novčani poklon od po 100 KM, pokazujući i na ovaj način društvenu odgovornost kompanije. Sa radnicama fabrike, na svečanosti u centralnom restoranu, uz koktel koji su pripremili zaposleni u odjeljenju Restoran, družili su se i direktori poslovnih oblasti –Radislav Filipović, Zoran Obrenović i Milomir Maksimović.

I Sindikat fabrike, povodom Međunarodnog praznika žena, svojim članicama obezbijedio je novčane poklone i ruže.

Bilo je, svakako, još lijepih gestova od kolega u svojim radnim sredinama. Na „slatkim mukama“ bio je direktor sektora Kontrola kvaliteta Željko Ostojić koga smo sreli pred laboratorijom sa buketom od blizu 90 crvenih ruža. Praznična atmosfera, jednostavno, osjećala se u svim službama, radnim jedinicama i sektorima.

Osmomartovske svečanosti priređene su i u Dječijem vrtiću „Neven“. Praznik majki proslavio se u našoj najmlađoj sredini pjesmom, igrom i recitacijama. Mališani uručuju čestitke majkama pravljene vrijednim rukama svojih vaspitača: ružu i poljubac zahvalnosti za pažnju i brigu njihovih mama. Jednom je u godini 8. mart…

(Izvor: Fejsbuk stranica „Alumine“)