Promovisano „Nasljeđe“, roman Željka Nestorovića

MA Izdvojena ZVORNIK

Promovisano „Nasljeđe“, roman Željka Nestorovića

 

U zvorničkom Domu omladine večeras je promovisan roman Željka Nestorovića „Nasljeđe“, čiji je izdavač „Asoglas“ izdavaštvo. Govoreći o svojoj četvrtoj knjizi, autor je istakao da se radi o djelu koje nas vraća daleko u prošlost i prati život potomaka glavnog junaka do današnjih dana.

 – „Nasljeđe“ slika život jednog viteza sa sjevera koji je došao u gardu cara Dušana i tu ostao da živi stvorivši porodicu. Roman prati njegove potomke sve do današnjih dana – rekao je Nestorović i dodao da je roman zasnovan na brojnim istorijskim činjenicama koje su provjerljive, a koje daju istorijski pečat djelu.

 – Roman se bavi i pitanjima ko smo i odakle smo, te se ispostavi da nismo ono što smo očekivali ili ono što smo mislili da jesmo. Puno je pitanja i odgovora koje nekada ne možemo da dokučimo, a kamoli da shvatimo – ističe Nestorović, kome je pisanje, kao i posao fudbalskog trenera, kako sam kaže, odmor od svakodnevnih obaveza i stresa.

 – Inspiraciju za pisanje uvijek nalazim u životu. Pisanje i fudbal su mi odmor od stresa. U ovom romanu sam našao i potrebu da odužim dug prema svojim precima koji su imali hrabrosti da prežive teška vremena srednjeg vijeka i kasnije – naveo je Nestorović.

O knjizi su govorili autor i recenzenti, a program su upotpunili mladi izvođači i pjesnici.

(infobirac.net)