Troje takmičara Karate kluba „Drina“ osvojilo medalje na prvenstvu Republike Srpske

BORILAČKI SPORTOVI

Troje takmičara Karate kluba „Drina“ osvojilo medalje na prvenstvu Republike Srpske

 

Troje mladih takmičara Karate kluba „Drina“ postiglo je izvanredan uspjeh osvajanjem tri  medalje na prvenstvu Republike Srpske, koje je održano u Doboju.

Zlatnu medalje, u kategoriji nade, u borbama osvojila je Irina Erkić /2007/, srebrnu Iva Kapetanović /2006/, a Ognjen Sokolović /2006/ se morao zadovoljiti bronzanom medaljom, jer je u prvoj borbi dobio za protivnika prvaka Balkana.

Prije petnaest dana na Regionalnom prvenstvu do 13 godina, koje je takođe održano u Doboju sve troje takmičara je osvojilo zlatne medalje.

Ovim uspjehom oni su se plasirali na prvenstvo BiH koje će se, najvjerovatnije, održati u Republici Srpskoj.

 – Mi smo izuzetno ponosni na ovo troje mladih takmičara. Naša orijentacija je, inače, da na prvenstva ne šaljemo mnogo takmičara, već one koji su u datom trenutku najspremniji i koji mogu osvojiti neku medalju. Prošle godine sve troje ovih takmičara je bilo na prvenstvu BiH, ali se jedino Irina plasirala na prvenstvo Balkana na kome nije ostvarila plasman jer je eliminisana u prvom kolu – rekao nam je trener Neđo Ikonić.

Klub je osnovan 1998. godine i okuplja mlađe kategorije, od četiri i po do 21. godine.

– Do 2002. druge godine radio sam sam, a kada sam se iselio iz Zvornika, klub su preuzeli moj brat Ranko i trener Vojin Marjanović, inače moj učenik. To je trajalo do 2014. godine, kada sam se vratio u Zvornik i preuzeo klub. U klubu trenira pedesetak članova, od koji je njih 30 aktivno i oni odlaze na takmičenja – dodao je Ikonić.

Sljedeće takmičenje na kome će učestvovati takmičari Drine je međunarodni turnir koji bi trebalo da se održi u Zvorniku krajem ovog mjeseca.

D.Gajić