Ambasada Njemačke ne naplaćuje zakazivanje razgovora za vizu

REGIJA BIRAČ REGION SVIJET

Ambasada Njemačke ne naplaćuje zakazivanje razgovora za vizu

Odjeljenje za vize Ambasade Njemačke saopštilo je da ne naplaćuje zakazivanje termina za razgovor za vizu, te savjetuju podnosioce zahtjeva da radi toga ne angažuju agencije.

Iz njemačke Ambasade u Sarajevu ukazuju na to da ovo diplomatsko predstavništvo ne sarađuje sa viza-agencijama, niti sa veb stranicom www.ambasada.info.

– Rezervacija termina putem onlajn sistema njemačke Ambasade u Sarajevu je bila i ostaće besplatna. Internet stranica njemačke Ambasade u Sarajevu je www.sarajewo.diplo.de – ističu iz Ambasade.

Iz Ambasade napominju da je interesovanje za nacionalnim vizama radi dužeg boravka u Njemačkoj i dalje izuzetno veliko, te da se u ovom diplomatskom predstavništvu trude da sve zahtjeve obrade u što kraćem roku.

U saopštenju se navodi da su u ovom diplomatskom predstavništvu svjesni da, nažalost, u nekim kategorijama za izdavanje viza dolazi do dužeg čekanja.

– Tako se na termin za zahtjeve za vizu u svrhu spajanja s porodicom čeka između šest i sedam mjeseci, a za zahtjeve za vizu radi zapošljavanja bez stručne kvalifikacije, shodno Zakonu o zapošljavanju, više od godinu dana – dodaje se u saopštenju.

(Izvor: rtrs.tv)