Na seminaru u Mostaru, Japanac Kenji Micumoto obučava džudo trenere u BiH – Dragan Božović predstavnik „Srpskog Sokola“

BORILAČKI SPORTOVI

Na seminaru u Mostaru, Japanac Kenji Micumoto obučava džudo trenere u BiH

Dragan Božović predstavnik „Srpskog Sokola“

 

Na inicijativu Razvojne agencije Vlade Japana, (JICA) u sklopu projekta NPO „Solidarnost međunarodne džudo edukacije“, u Mostaru se ovog vikenda održava seminar za trenere iz BIH, a na kome učestvuje trener i predsjednik Džudo kluba „Srpski Soko“ Dragan Božović.

Predavač na seminaru, na kome učestvuje 50 trenera iz BiH, je Kenji Micumoto (7 dan), trener Džudo saveza Japana i bivši profesor „Tokai univerziteta“.

Sportski direktor Džudo kluba „Srpski Soko“ Ognjen Pavlović nam je rekao da je edukacija trenera jedan od segmenata na kojima će klub intezivno raditi kako bi takmičari imali što kvalitetnije treninge i samim tim postizali što bolje rezultate.

 – U narednih godinu dana svi treneri u klubu ce pohađati međunarodnu akademiju za trenere u organizaciji IJF (Internacionalne džudo federacije). Trenutno ovu akademiju iz kluba pohađa Igor Kikić, koji u aprilu u Mađarskoj polaže završni ispit – rekao je Pavlović.

Organizator seminara je nevladina organizacija „Solidarnost“ zajedno sa DžSBiH, a svi učesnici na kraju dobijaju sertifikate kao potvrdu prisustva ovom događaju.

(infobirac.net)