Najniži gubici Elektro-Bijeljine od njenog postojanja – Porast potrošnje električne energije

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Najniži gubici Elektro-Bijeljine od njenog postojanja

Porast potrošnje električne energije

Preduzeće Elektro-Bijeljina je u 2018. godini ostvarilo najniži nivo distibutivnih gubitaka od 7,79 odsto, što je najbolji rezultat od njegovog postojanja, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Vršilac dužnosti direktora Elektro-Bijeljine Vaso Arsenović rekao je da je smanjenju nivoa distributivnih gubitaka iz godine u godinu doprinijela stalna borba protiv neovlaštene potrošnje, pojačane kontrole na terenu, kvalitet mreže i odgovornost radnika.

U saopštenju se navodi da je nivo distributivnih gubitaka u decembru prošle godine bolji od uporednog perioda iz 2017. godine, što pokazuje sistemski i odgovoran pristupu ovom strateškom cilju.

Arsenović je istakao da će smanjenje distributivnih gubitaka i dalje biti prioritet u djelovanju preduzeća i najavljuje nastavak aktivnosti na modernizaciji same mreže.

 – Implementacijom kredita Evropske banke za obnovu i razvoj od 15 miliona evra i angažovanjem 20 miliona КM vlastitih sredstva, koji su predviđeni za rekonstrukciju mreže svih nivoa i nabavku `pametnih` brojila za daljinsko očitanje, stvorićemo pretpostavke za još uspješnije poslovanje, čime ćemo i nivo distributivnih gubitaka svesti na još niži nivo – rekao je Arsenović.

U saopštenju se navodi da je u decembru prošle godine na nivou Elektro-Bijeljine primjetan porast nabavljene električne energije od 3,70 odsto u svim kategorijama kupaca.

 – To nedvosmisleno ukazuje da su domaćinstva i privreda prepoznali električnu energiju kao najjeftiniji i najisplativiji energent – zaključuju u ovom distributivnom preduzeću.

(Izvor: elektrobijeljina.com)