Ruski ambasador uručio opremu FK „Budućnost“ iz Pilice

FUDBAL ZVORNIK

Ruski ambasador uručio opremu FK „Budućnost“ iz Pilice

U prisustvu gradskih i sportskih zvaničnika, ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov uručio je danas 30 kompleta savremene fudbalske opreme za mlade fudbalere Fudbalskog kluba „Budućnost“ iz Pilice kod Zvornika.

Ivancov je nakon uručenja opreme izrazio zadovoljstvo što sa svojim saradnicima pomaže fudbalerima iz Pilice.

– Ovo je jedna od važnih epizoda u prijateljstvu između Ruske Federacije i Republike Srpske i bilo bi mi zaista drago da ima više ovakvih događaja – rekao je Ivancov.
Ističući da se ova donacija desila baš u okviru Zimskog olimpisjkog festivala mladih, Ivancov je rekao da je to manifestacija koja zbližava i ujedinjuje sve narode.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović se zahvalio na uručenoj donaciji.

 – Posebno mi je zadovoljstvo što smo u posjeti Fudbalskom klubu Budućnost, za budućnost dobrih odnosa sa ljudima, sportistima i gradovima iz Ruske Federacije, kao i svim narodima  na ovim prstorima – rekao je Stevanović.

Uručenju opreme prisustvovali su pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Jaćimović, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Rusije Jurij Jurijev, Sergej Fokičev, zlatni učesnik Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu, te poslanik u Narodnoj skupštini Repubike Srpske iz Pilice Obren Marković.

Prije samog uručenja opreme, Ivancov i njegovi saradnici su sa domaćinima obišli spomenike poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata i odbrambeno-otadžbinskog rata, koji su podignuti u u ovom mjestu.

(infobirac.net)