Predstavnici SŠC ,,Milutin Milanković” iz Milića posjetili prvog direktora škole Janka Jovića

MILIĆI

Predstavnici SŠC ,,Milutin Milanković” iz Milića posjetili prvog direktora škole Janka Jovića

alt

U znak zahvalnosti za sve učinjeno, za prve teške korake u osnivanju i razvoju Srednjoškolskog centra, za vremena koja se pamte i dan danas, Uprava SŠC “MIlutin Milanković” Milići, organizovala je susret sa prvim direktorom SŠC –a, Jankom Jovićem. Ugledni profesor i prvi direktor škole, ostavio je iza svog dugoročnog rada velika priznanja, mnogobrojne povelje za uspjeh u radu kao i razvoj Srednjoškolskog centra.

“Prvo zvono uvijek zvoni najbučnije, sva ostala zvone tiše” – izjavila je direktorica Srednjoškolskog centra “Milutin MIlanković” Milići Vesna Bogičević osvrćući se na vrijeme koje je proteklo od osnivanja, tada SŠC “Milići”, pa do danas, kada ovaj centar nosi ime po velikom srpskom naučniku “Milutinu Milankoviću”.

Danas, profesor u penziji, gospodin Janko Jović, svoje penzionerske dane provodi u Bijeljini, ponosan na sve što je postigao u radnom vijeku. Uz velike emocije, i evociranje uspomena na početak rada škole, prve susrete sa učenicima, roditeljima i novim radnim okruženjem, direktor Jović se rado prisjetio svega ostvarenog i učinjenog. Posjetu koja je od velikog značaja za kolektiv i Upravu škole, organizovala je direktorica Vesna Bogičević, koja je ujedno i učenica Prve generacije Srednjoškolskog centra. “Ponosna sam na susret i višesatni razgovor sa direktorom Jovićem. Bila su to lijepa vremena, a na novim i mladim generacijama je da stvore neko novo i bolje” – kaže direktorica Bogičević i ističe, da se prave vrijednosti nikad ne zaboravljaju a utemeljen uspjeh je vječan!

izvor: radiomagic