Miroslavu Stevanoviću priznanje za najboljeg igrača Čelendž lige Švajcarske

FUDBAL ZVORNIK

Miroslavu Stevanoviću priznanje za najboljeg igrača Čelendž lige Švajcarske

Krilni fudbaler Serveta Miroslav Stevanović proglašen je za najboljeg fudbalera druge lige Švajcarske čime je na najbolji način zaokružio odlične igre u jesenjem dijelu šampionata u kome je njegova ekipa zauzela prvo mjesto. Bivši vezista Drine, Borca, Vojvodine, Željezničara i Sevilje, odigrao je 16 mečeva u prvom dijelu šampionata, te postigao 5 golova i uknjižio 4 asistencije za svoj tim.

– Ovo priznanje mi puno znači, jer su u žiriju bili kapiteni, treneri, selektori reprezentacija i novinari, što je samo pokazatelj dobrog rada. U konkurenciji su bila još dvojica mojih saigrača i ne bi bilo nezasluženo i da je neko od njih proglašen najboljim. Jesenji dio šampionata smo završili kao prvoplasirani tim na tabeli i to što sam najbolji igrač druge lige je zasluga kompletnog tima. Imamo najbolji napad i odbranu u ligi, a klub po organizaciji zazlužuje da igra u društvu najboljih. Zadovoljan sam svojim igrama i nadam se da ćemo do kraja šampionata zadržati prvo mjesto, te ostvariti zacrtane ciljeve. Proljećni dio sezone počinje ovog vikenda kada dočekujemo Vaduz, a najozbiljniji konkurenti za prvu poziciju pored nas su Vintertur koji zaostaje šest, odnosno Lozana koja je sedam bodova iza nas – rekao je Stevanović.

Dolazak u Švajcarsku se pokazao kao odličan potez, jer su na kraju prošle sezone za Stevanovićeve usluge interesovanje pokazali i timovi iz jačih rangova takmičenja i neki klubovi iz najjačih evropskih liga.

– Moji trenutni planovi su isključivo vezani za Servet i zaista ne razmišljam o odlasku. Ako se plasiramo u elitni rang takmičenja želimo da pokažemo svoj kvalitet i vratimo klub na staze stare slave, jer je Servet nekada bio ime poznato širom Evrope. Već godinu i po dana sam u klubu i osjećam se kao domaći igrač, atmosfera u svlačionici je odlična i zaista se nimalo nisam pokajao što sam došao u Servet. Druga liga Švajcarske ima nekoliko kvalitetnih timova koji bi sigurno mogli igrati elitni rang, a organizacija klubova je daleko bolja u odosu na uslove u BiH. Puno se ulaže u infrastrukturu, a mlađe kategorije imaju idealne uslove za rad i napredak – zaključio je Stevanović.

Po dolasku u Servet glavni problem je bio jezik, ali je to veoma brzo prevaziđeno.

– Po dolaksu u Servet imao sam sreću da je trener bio Meho Kodro koji mi je pomogao da se snađem na početku. Jezička barijera mi je pravila malo problema, međutim poznavanje španskog jezika mi je puno pomoglo. Sada se odlično sporazumijevam i nemam probleme sa jezikom. Ono što je posebno interesantno je da u gotovo svakom timu u ligi igra neki igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji tokom utakmica pričaju između sebe, a psovke sa ovih protora su omijeni repertoar i među igračima koji su rođeni u Švajcarskoj i ostalim evropskim zemljama – zaključio je Stevanović.

Prati igre Željezničara, Borca i Drine

Kad ima slobodnog vremena Stevanović isprati i rezultate timova za koje je igrao u BiH.

– Redovno se čujem sa prijateljima iz Zvornika koji mi referišu o dešavanjima u Drini koja je moj matični klub i nadam se da će uspjeti da sačuvaju prvoligaški status. Pratim sva dešavanja i u Borcu koji bi se trebao vratiti u Premijer ligu BiH, a nadam se da će i Željezničar u nastavku pružiti bolje partije i obezbijediti izlazak na evropsku scenu – istakao je Stevanović.

(infobirac.net)