I ove godine nastavlja se liječenje „guber vodama“ uz nadzor stručnjaka

SREBRENICA

I ove godine nastavlja se liječenje „guber vodama“ uz nadzor stručnjaka

Liječenje „guber vodom“ uz nadzor stručnog medicinskog tima biće nastavljen i ove godine potvrdio je koordinator ovog projekta Suljo Čakanović. On kaže da će pacijente već od marta stručno osoblje ponovo primati u ordinaciji dok je tokom zime zainteresovanim omogućeno da se informišu o samom liječenju.

 – Tokom zime svim zainteresovanim za liječenje „guber vodama“ smo na raspolaganju da dobiju više informacija o načinu liječenja, kao i samoj pripremi pred bolničko liječenje, gdje je potrebno da se obave odgovarajuće analize – kaže Čakanović.

Prošle godine stručni medicinski tim u eksperimentalnom procesu liječenja imao je 59 pacijenata, interesovanje je bilo veliko, a rezultati veoma dobri, posebno u liječenju anemije. Ovaj projekat izuzetno je važan jer mnogo ljudi posjećuje i koristi „guber vode“, a neophodno je da to rade uz nadzor ljekara jer prekomjerna upotreba vode može izazvati neželjene efekte.

Svake sedmice, ponedjeljkom ili subotom, od marta mjeseca na raspolaganju pacijentima biće doktori Almir Pašagić i Radomir Pavlović kao i Suljo Čakanovič, a analizu vode vršiće Tehnološki fakultet u Zvorniku.

Iz opštine Srbrenica su ove godine najavili pokretanje rada banje „Guber“, čime bi ovaj projekat mogao iz ambulatnog načina liječenja da preraste u stacionarni način.

(Izvor: esrebrenica)