Zvorničanke Anđelka i Branka oduševile žiri i publiku punjenim dimljenim šaranom

ZVORNIK

Zvorničanke Anđelka i Branka oduševile žiri i publiku punjenim dimljenim šaranom

Anđelka i Branka prve su učesnice iz Zvornika u kulinarskom šou „Luk ili med”. Ovaj šou se emituje na Alternativnoj televiziji iz Banjaluke već nekoliko sezona, a ove godine se realizuje u saradnji sa turističkim organizacijama. Emisija koja je emitovana u petak 11. januara ponudila je takmičenje timova iz Banjaluke, Broda i Zvornika. Ove sedmice je zadatak bio da se pripremi jelo koje oslikava mjesto iz kojeg takmičari dolaze, a nema ga u restoranskoj ponudi u tom mjestu.

Zvorničanke Anđelka i Branka oduševile su žiri, ali i publiku koja prati ovaj šou. One su dimljenu ribu, tradicionalni specijalitet Zvornika i Podrinja pripremile na poseban način.

Dimljeni šaran bez glave koji se dimi u tradicionalnim sušarama širom priobalja Drine, Anđelka i Branka su uradile na poseban način, odnosno dimljenog punjenog šarana pripremile su kao što se pravi pijani šaran.

Pored prolaska u naredni krug takmičenja, Anđelka i Branka proizvele su i novu ponudu za zvorničke restorane. Ovaj jedinstveni recept bi se u budućnosti trebao naći u ponudi zvorničkih restorana.

Posebno raduje činjenica da je Anđelka učenica trećeg razreda ugostiteljske škole, smjer kuvar, u zvorničkom SŠC Petar Kočić te da je njen uspjeh ujedno i uspjeh škole koju pohađa.

Čestitke na prolasku u naredni krug zvorničkim takmičarkama.

(Izvor: zvornicki.ba, infobirac.net)

FOTO: Fejsbuk, atvbl.com