„Alumina“ podijelila 817 novogodišnjih paketića

MA Izdvojena ZVORNIK

„Alumina“ podijelila 817 novogodišnjih paketića

Кompanija „Alumina“ spremila je 817 novogodišnjih paketića koji su podijeljeni za djecu radnika kompanije, dok je jedan broj namijenjen u humanitarne svrhe. U Dječijem vrtiću „Neven“ podijeljeno je oko 150 paketića za sve mališane koji borave u fabričkom vrtiću.

Tokom „Novogodišnje tržnice“, u kojoj su roditelji djece iz vrtića kao i radnici „Alumine“ poklonili slatkiš ili paketić, obezbijeđena su 54 paketića koji su uručeni Centru za djecu s poteškoćama u razvoju u Zvorniku.

 – U Dječijem vrtiću „Neven“ posljednja sedmica decembra ispraćena je priredbama mališana, mjuziklom – Miki i Mini – predstavom sa pjevanjem, kao i humanitarnom akcijom jedno dijete – jedan slatkiš – kaže Ivana Milošević, rukovodilac Dječijeg vrtića „Neven“.

U fabričkom vrtiću kažu da se djeca raduju obilježavanju praznika, te da se njihova radost proširi i na roditelje i vaspitače.

-Veliku radost za mališane predstavlja dolazak Djeda Mraza sa darovima u naš vrtić. Posebnu zahvalnost dugujemo menadžmentu „Alumine” koji je omogućio paketiće za mališane radnika kompanije, kao i za mališane koji borave u vrtiću, a čiji roditelji nisu zaposleni u „Alumini”. Takođe smo ponosni što smo zajedno sa roditeljima naše dječice kao i radnicima fabrike, prikupili dovoljan broj slatkiša i paketića koje smo donirali Centru za djecu s poteškoćama u razvoju u Zvorniku – dodaje Milošević.

Rukovodilac fabričkog vrtića izražava zahvalnost sindikalnoj organizaciji metalske industrije i rudarstva u „Alumini” koja je pomogla da se realizuje mjuzikl Miki i Mini – predstava sa pjevanjem, a gdje je u te svrhe angažovano pozorištance „Maslačak” iz Bijeljine.

(Služba za odnose sa javnošću „Alumine“)

FOTO: M. Lazarević