Počeo prvi „Festival dramskog stvaralaštva“

VLASENICA

Počeo prvi „Festival dramskog stvaralaštva“

Predstavom „186. stepenik“ Studentskog pozorišta Pale u Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ u Vlasenici počeo jer prvi „Festival dramskog stvaralaštva“.

Festivalska smotra omladinskih i studentskih pozorišta u Vlasenici trajaće dva dana, a publici će se svojim teatarskim ostvarenjima predstaviti pozorišne družine iz Trebinja, Pala, Zvornika i Vlasenice.

Manifestaciju je svečano otvorio direktor Srednjoškolskog centra Goran Đurić, koji je rekao da su „krivci“ za organizaciju ovog festivala učenici ovog centra, odnosno članovi školske pozorišne trupe „Midl ejdžs“.

 – Oni su u posljednjih nekoliko godina ostvarivali izuzetno zapažene rezultate na Festivalu dramskog stvaralaštva u Кonjicu. Zahvaljujući njihovim nastupima, ostvarili smo saradnju sa drugim pozorištima i onda došli na ideju – zašto i mi ne bi pokrenuli nešto ovako – rekao je Đurić.

Podršku organizaciji Festivala dali su Internacionalna organizacija za migracije, koja je organizatoru dala vrijednu scensku opremu, te opština Vlasenica.

Načelnik opštine Miroslav Кraljević izjavio je da je Vlasenica nekada imala svoje amatersko pozorište, koje je uspješno nastupalo širom tadašnje države.

 – Naš cilj je da ova oblast ponovo oživi u Vlasenici. Opština će pružiti bezrezervnu podršku pozorišnim družinama koje djeluju u ovdašnjim školama i učiniti sve da pozorišna umjetnost ovdje dobije mjesto kakvo je imala – kaže Кraljević.

Vođa pozorišne grupe „Midl ejdžs“ Vesna Drljić rekla je da je proteklih dana uložen veliki trud svih učenika i zaposlenih u školi da Festival bude organizovan na najbolji mogući način.

U okvuru programa prvog festivalskog dana nastupilo je i Pozorište mladih Zvornik sa predstavom „Lilika“.

Svoje predstave na festivalu će izvesti i dramska sekcija Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ iz Vlasenice sa komadom „Magareće godine“, Pozorište mladih Zvornik odigraće „Crvenkapu“, a Кulturna scena „Male stvari“ iz Trebinja predstavu „Džon Piplofoks“.

Festival će zavoriti pozorište SŠC iz Vlasenice predstavom „Projekcija“.

(opstinavlasenica.org)