Štoper Nikola Vasiljević se razišao sa Slobodom

FUDBAL

Štoper Nikola Vasiljević se razišao sa Slobodom

Nakon odigrane polusezone u dresu Slobode štoper Nikola Vasiljević zatražio je sporazumni raskid ugovora sa klubom iz Tuzle, a iskusni defanzivac karijeru bi mogao nastaviti u nekom od premijerligaških klubova.

Kao jedan od klubova koji su zainteresovani za usluge bivšeg fudbalera Drine, Modriče, Zvijezde, Jeju Junajteda, Sesveta i Šahtjor Karagandija spominje se Zvijezda 09 koja je odlaskom Damira Memovića značajno oslabljena u posljednjoj liniji tima.

– Razgovarao sam sa šefom stručnog štaba Zlatanom Nalićem koga sam upoznao sa namjerom da napustim klub i nadam se da mi uprava Slobode neće praviti probleme oko papira. Neke stvari se nisu poklopile i došlo je do zasićenosti, pa ću u toku zimske pauze potražiti novi klub. Nisam imao kontakte sa drugim klubovima, jer još uvijek nisam završio papirologiju sa Slobodom. Trenutno sam na odmoru, a o svemu ću dobro da razmislim u narednih desetak dana kada ću donijeti odluku o novom klubu – rekao je Vasiljević koji je još ljetos imao kontakte sa klubom iz Etno sela Stanišići.

(infobirac.net)