Udruženje „Bebe 1“ iz Zvornika proslavilo osmi rođendan – Ove godine za vantjelesnu oplodnju prikupili 155.000 KM

ZVORNIK

Udruženje „Bebe 1“ iz Zvornika proslavilo osmi rođendan

Ove godine za vantjelesnu oplodnju prikupili 155.000 KM

Zahvaljujući brojnim humanitarnim akcijama, donacijama različitih klinika, laboratorija, zdravstvenih ustanova, izdvajanjima iz budžeta grada zvorničko Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1“ uspjelo je ove godine da obezbijedi 155.000 KM za procese vantjelesne oplodnje njihovih parova. Udruženje je nedavno proslavilo osmi rođendan na kome su iznijeti podaci o njihovom radu te posebno istaknut podatak da je do sada u ovim procesima rođena 51 beba.

 – Te bebe su naš najveći uspjeh. Dosadašnji rezultati daju nam za pravo da ne prestajemo sa našom borbom za potomstvo i da omogućimo da što više parova dobije mogućnost da se ostvare kao roditelji – rekla je Nikolina Oro, predsjednica Udruženja.

Ona je dodala da je Udruženje opravdalo svoju svrhu te da se sa pravom može govoriti o osam usp,ešnih godina rada.

 – Drago nam je i da očekujemo da se rodi još osam beba u skorijoj budućnosti jer pet naših trudnica očekuje prinove. Posebno se radujemo činjenici da tri trudnice nose blizance – kaže Oro i dodaje da su ove godine prikupili najviše sredstava za procese vantjelesne oplodnje njihovih parova.

 – U ovoj godini aktivnim radom, brojnim humanitarnim akcijama, humanošću naših građana i uopšte dobrih ljudi sa regije Birač, donacijama zdravstvenih ustanova i laboratorija, javnim tribinama, te zahvaljujući Gradskoj upravi Zvornik, prikupili smo oko 155.000 КM za naše članove koji se  bore sa strilitetom. Nadam se da će do kraja 2019. godine,  biti mnogo više trudnica i beba, jer  je preko 80 odsto članova ili parova našeg Udruženja dobilo bespovratna sredstva da mogu uraditi proces vantjelesne oplodnje i to tamo gdje oni žele, a ne da su uslovljeni bilo čime, izborom klinike, godinama ili slično, što nas je opterećivalo tokom svih ovih godina – naglasila je Oro.

Ističući da su najveća motivacija za rad Udruženja djeca i nove trudnice, Oro je rekla da se oni raduju svakom uspjehu, što je i svrha postojanja.

 – Osim radovanja svakom uspjehu, ovo je i prilika da vidimo kako ćemo u narednom periodu raditi, a sve u cilju doprinosa porastu nataliteta u Zvorniku – rekla je Oro.

Udruženje „Bebe 1“ osnovano je 15. decembra 2010. godine i sada ima 82 člana.

(infobirac.net)