Abidin M. povratnik sa sirijskog ratišta uhapšen u Zvorniku – Formirao i obučavao grupe radi pridruživanja stranim terorističkim organizacijama

MA Izdvojena REGION ZVORNIK

Abidin M. povratnik sa sirijskog ratišta uhapšen u Zvorniku

Formirao i obučavao grupe radi pridruživanja stranim terorističkim organizacijama

Četrdesetosmogodišnji Abidin M. iz Zvornika lišen je slobode zbog sumnje da je formirao i obučavao grupe radi pridruživanja stranim terorističkim organizacijama. Kako smo nezvanično saznali, radi se o povratniku sa sirijskog ratišta.

Prema policijskim izvorima njihovi pripadnici su u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, na području Zvornika, slobode lišili lice inicijala A.M. (1970) iz Zvornika, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo „Formiranje i obučavanje grupa radi pridruživanja stranim terorističkim organizacijama“.
– Policijski službenici su 14.12.2018. godine, prilikom pretresa kuće, pomoćnih objekata i putničkog automobila koje koristi osumnjičeno lice, pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu mobilnih telefona, SIM kartica, računara i dokumentacije koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. U toku je kriminalistička obrada nad navedenim licem, a sve dalje aktivnosti sprovodiće se pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske – stoji u saopštenju PU Zvornik.

(infobirac.net)

(Foto: Ilustracija, agencije – ratnici iz Sirije)