Završena obuka predstavnika lokalnih zajednica o savjetovanju prezaduženih građana

ZVORNIK

Završena obuka predstavnika lokalnih zajednica o savjetovanju prezaduženih građana

Dvodnevnim treningom u Sarajevu, završena je serija obuka unapređenja ličnih vještina za predstavnike gradova i lokalnih zajednica koje kontinuirano pružaju usluge savjetovanja prezaduženim građanima, a predstavnik Gradske uprave iz Zvornika je, takođe, bio učesnik projekta. Obuka je dio projekta „Mikrofinansije u BiH“ kojeg provodi IFC, dio grupacije Svjetske banke uz pomoć Ambasade Švajcarske u BiH, a za cilj imaju jačanje pregovaračkih i prezentacijskih vještina, kao i vještina upravljanja vremenom i stresom zaposolenih koji rade sa klijentima.

Obuci su prisustvovali predstavnici resursnih centara u Bosni i Hercegovini, Stari Grad Sarajevo, Teslić, Gradačac kao i dvije lokalne zajednice koje pružaju ovu uslugu svojim građanima, Zvornik i Кiseljak.

Nakon završena tri ciklusa obuke za unapređenje ličnih vještina, savjetnici resursnih centara postaju treneri, čime stiču mogućnost obučavanja novih savjetnika iz lokalnih zajednica koje se odluče za pružanje usluga prezaduženim građanima i njihovom finansijskom opismenjavanju. Svim učesnicima, po završetku obuke, uručeni su sertifikati o završenoj edukaciji.

(Izvor: GU Zvornik)