Mažić treći najbolji sudija svijeta

FUDBAL SVIJET

Mažić treći najbolji sudija svijeta

Međunarodna federacija za fudbalsku istoriju i statistiku izabrala je srpskog arbitra Milorada Mažića za trećeg najboljeg sudiju u 2018. godini. Za najboljeg sudiju u ovoj godini proglašen je Argentinac Nestor Pitana, koji je dobio 180 bodova na glasanju.
Nestor Pitana (43) je sudio finale Svjetskog prvenstva između Francuske i Hrvatske. Na drugoj poziciji, sa 100 bodova, našao Holanđanin Bjorn Kujpers. Milorad Mažić se našao na trećem mjestu sa 86 bodova, objavljeno je na sajtu IFFHS. Navodi se da je Mažić sudio finale Lige šampiona između Real Madrida i Liverpula.

Na četvrtom mjestu je Nijemac Feliks Brih (79 bodova) sudija koji je ostao u lošem sjećanju srpskoj javnosti, a potom slijede Džunejt Džakir iz Turske (55 bodova), Djanluka Roki iz Italije (25 bodova), Iranac Alireza Fagani (21 bod), Antonio Lahos iz Španije (18 bodova), koliko je dobio i Slovenac Damir Skomina.

U glasanju za najboljeg sudiju godine učestvovali su novinari i stručnjaci iz 90 zemalja širom svijeta. Ovu nagradu IFFHS dodjeljuje 32. put.

(Izvor: rts.tv)