Gradski odbor DNS-a kolektivno istupio iz stranke – Sutra moguće ime nove stranke

ZVORNIK

Gradski odbor DNS-a kolektivno istupio iz stranke

Sutra moguće ime nove stranke

Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza iz Zvornika jednoglasno je donio odluku da kolektivno istupi iz članstva DNS-a, potvrdila je večeras šef Nezavisnog demokratskog kluba Spomenka Stevanović.

Stevanovićeva je, nakon sjednice Gradskog odbora DNS-a, rekla novinarima da su i Aktiv mladih DNS-a i Gradski odbor žena DNS-a Zvornik jednogalsno istupili iz članstva DNS-a. Ona je dodala da je i svih šest odbornika DNS-a, koliko ih ima u Skupštini grada Zvornika, istupililo iz DNS-a, te da će u narednom periodu djelovati kao nezavisni odbornici. Stevanovićeva je naglasila da je Gradski odbor DNS-a Zvornik donio odluku o podršci Nezavisnom demokratskom klubu i inicijativi za formiranje nove stranke.

 – Sve odluke su iznuđene i došle su kao odgovor na mnoge pogrešne odluke rukovodstva DNS-a unazad godinu, dvije, koje su kulminrale isključenjem iz stranke Nedeljka Čubrilovića, Spomenka Stojanovića, Milana Dakića i mene – rekla je Steavnovićeva.

Prema njenim riječima, novo ime stranke moglo bi nastati već sutra kada će biti održana sjednica proširenog inicijativnog odbora, a svi poslovi oko formiranja partije do skupštine koja je planirana 22. decembra.

(infobirac.net)