Obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti

MA Izdvojena ZVORNIK

Obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti

Povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su danas u ulici Svetog Save (ispred osnovne škole), vršiti podjelu letaka pod nazivom „Igra u kojoj uvijek gubiš“, gdje su upoznavali građane sa preventivnim aktivnostima borbe protiv bolesti zavisnosti.

Prema riječima Miljana Bobara, portparola PU Zvornik, ove aktivnosti imaju za cilj podizanje svijesti građana o štetnosti upotrebe opojnih droga.

 – Preduzimajući aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju ovih djela pripadnici PU Zvornik su u proteklih 11 mjeseci ove godine zabilježili 78 slučajeva zloupotrebe opojnih droga, od kojih su 21 krivična djela, a 57 su prekršaji. Tom prilikom su oduzete određene količine marihuane, amfetamina, ekstazija, medicinskih tableta, spida, heroina i hašiša. Apelujemo na sve građane i instutucije da se uključe u aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i na taj način zaštitimo najprije djecu, ali i ostale od bolesti zavisnosti – rekao je Bobar.

(infobirac.net)