Dom omladine Zvornik vas poziva na premijeru – Film „re:Generacija“ u ponedjeljak 10. decembra u 19 časova

MA Izdvojena ZVORNIK

Dom omladine Zvornik vas poziva na premijeru

Film „re:Generacija“ u ponedjeljak 10. decembra u 19 časova

Film „re:Generacija“ nominovan je za najbolji dokumentarni film na Motion Film Festivalu u Berlinu, koji će biti održan sredinom decembra. Ova nominacija, uz prikazivanje filma u SAD-u, zasigurno predstavlja jedan od najvećih uspjeha bosanskohercegovačke kinematografije.

Nakon uspješne bh. premijere i odličnih reakcija javnosti na dokumentarni film o deset mladih ljudi koji tragaju za boljom perspektivom i svjetlijom budućnosti u svojoj zemlji, dokumentarni film „Re:Generacija“ je premijerno prikazan u zgradi UN-a u Njujorku kao i u Vašingtonu.

Ovaj izuzetno snažan, emotivan i poučan dokumentarac priča je o generaciji koja je morala otputovati u prošlost svojih roditelja kako bi promijenila svoju budućnost. Snimljen je tokom trajanja istoimenog USAID-ovog projekta koji je angažovao mlade ljude iz deset bh. opština s ciljem pokretanja promjena vezanih za percepciju građana o podjelama, predrasudama, suživotu i sličnim nametnutim modelima ponašanja i življenja.

Film je nastao u sklopu istoimenog USAID projekta „re:Generacija“, koji implementiraju Međunarodni republikanski institut i Udruženje Magacin Kabare.

Film „re:Generacija“ u Zvorniku će premijerno biti prikazan u ponedjeljak 10. decembra u 19 časova. Vaše ulaznice možete preuzeti u Domu omladine svaki dan (osim nedelje) u terminu od 10:00 do 18:00 časova.

(Dom omladine Zvornik)