Grejanje terena na stadionu „Rajko Mitić“ u funkciji

FUDBAL SVIJET

Grejanje terena na stadionu „Rajko Mitić“ u funkciji

Stadion Crvene zvezde od danas ima grejanje terena, a susret 18. kola Superlige protiv Voždovca u nedelju od 18.00 časova biće prvi duel na ovakvoj podlozi. Utakmica sa gradskim rivalom će ući u istoriju kao prva na kojoj je funkcionisao sistem za grejanje terena. Oveo je ujedno korak ka elitnim svetskim klubovima.

Ovim potezom Crvena zvezda je vrhunski fudbal i zadovoljstvo publike podigla na viši nivo. Zaleđeni teren i uklanjanje snežnog pokrivača postaju prošlost, a što je najvažnije podizanjem uslova za igru na najviši nivo dodatno je smanjena mogućnost povreda igrača.

Uoči istorijskog meča utiske je sumirao direktor stadiona Miki Ćorović.

 – Danas je sistem pušten u rad i radiće sve do utakmice sa Pari Sen Žermenom, a početak grejanja praktično će biti obeležen susretom protiv Voždovca. Zvezda nikad više neće igrati na zaleđenom terenu ili podlozi prekrivenoj snegom. Može se reći da je počela najavljivana istorija – rekao je Ćorović.

Vidno zadovoljan realizovanim projektom direktor stadiona „Rajko Mitić“ kroz šalu je istakao da grejanje neće biti povod za eventualno simuliranje povreda i objasnio detalje funkcionisanja.

 – Do minus 15 stepeni teren se greje do dva stepena Celzijusa, a na temperaturama od osam ili više stepeni sistem se isključuje. Topliji teren probudiće i vegetaciju, pa ćemo sa znatno boljom podlogom dočekati proleće – istakao je Ćorović.

(Izvor: rts.rs)