Obilježavanje krsne slave u PU Zvornik – Služen parastos i položeni vijenci na spomenik palim policajcima

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK
Unite Gallery Error:

Gallery with alias: policija not found

Obilježavanje krsne slave u PU Zvornik

Služen parastos i položeni vijenci na spomenik palim policajcima

Povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila, predstavnici Policijske uprave Zvornik su sa čelnicima lokalne zajednice i boračkih organizacija položili cvijeće na spomen obilježje ispred zgrade PU Zvornik i tom prilikom  odali počast poginulim pripadnicima Uprave. Polaganju vijenaca prethodio je parastos koji je služio protojerej stavrofor Vidoje Lukić.

Načelnik PU Zvornik Goran Abazović čestitao je pripadnicima PU Zvornik i MUP-a RS krsnu slavu.

 – Želim im da u narednim godinama žive u zdravlju i sreći i da imaju još bolje rezultate u radu – rekao je Abazović i dodao da su pripadnici PU Zvornik povodom krsne slave imali niz aktivnosti u lokalnim zajednicama.

 – Održali smo brojna edukativna predavanja u osnovim i srednjim školama, učestvovali u sportskim i kulturnim dešavanjima te kroz rad policije u zajednici imali različite posjete i radili na približavanju našeg rada svim našim sugrađanima – naveo je Abazović i dodao da je ovakvo obilježavanje krsne slave pokazatelj da nisu zaboravljeni oni koji su svoje živote dali za Republiku Srspku, a bili su pripadnici MUP-a.

 – Pokazali smo da njihovo stradanje nije zaboravljeno, a kroz strategiju ministra Lukača u posljednje dvije godine puno je urađeno na zapošljavanju članova porodica poginulih boraca jer su njihovi namiliji nesebično dali svoje živote kao pripadnici MUP-a Republike Srpske – istakao je Abazović.

(infobirac.net)