Filmski karavan od Bratunca do Osmaka, oživljava filmsko platno

BRATUNAC OSMACI

Filmski karavan od Bratunca do Osmaka, oživljava filmsko platno

 

Od Bratunca do Osmaka ove sedmice putuje filmski karavan pod nazivom „Povratak filmu“ koji ima za cilj da obogati kulturni život u opštinama ove regije, odnosno da bioskop približi publici posebno najmlađima. Na ruti ovog karavana našla se i Vlasenica gdje su osnovci imali priliku da pogledaju kratke animirane filmove, ali i da stvaraju animirani film na filmskoj radionici koju su vodili Nikola Majdak i Ana Nedeljković autori i reditelji animiranih filmova iz Beograda.

Upravo edukacija iz oblasti filmske umjetnosti jedan je od segmenata projekta „Povratak filmu“ čiji je idejni tvorac i realizator udruženje „Produkcija-Prvi kadar” iz Istočnog Sarajeva – kaže koordinatorka projekta Aleksandra Mitrić-Štifanić i dodaje da je projekat sufinansiralo Ministarstvo porvjete i kulture RS u cilju decentralizacije kulture.

Iz Kulturnog centra Vlasenica, koji je bio domaćin filmskom karavanu, kažu da je ovo još jedan u nizu događaja koji imaju za cilj da obogate kulturni život u opštini Vlasenica.

Filmski karavan krenuo je 29.oktobra iz Bratunca, svratio u Vlasenicu i Šekoviće, a svoje putovanje završiće 1. novembra u Osmacima, tačnije u područnom odjeljenju osnovne škole u Capardama.

(Izvor: magic.ba)