Ružica Miložević stub odbrane i predvodnik ekipe Drine – Vođa dobro uštimanog orkestra

FUDBAL

Ružica Miložević stub odbrane i predvodnik ekipe Drine

Vođa dobro uštimanog orkestra

Ženski fudbalski klub Drina nalazi se na prvom mjestu na tabeli Prve lige Republike Srpske, grupa Istok, sa šansama da tu i ostane i bori se kroz baraž za ulazak u Premijer ligu BiH. Vođa ovog dobro uštimanog sastava je Ružica Milošević, koja po svojim fudbalskim, ali i ostalim kvaliteima uliva povjerenje trenera Gorana Petrovića i ostalih djevojaka. Ružica za sebe kaže da je sasvim obična, ali i pomalo neobična djevojka.

 – Kada sam bila mala nisam se igrala klasičnim igračkama za djecu, kao moja sestra i ostale djevojčice, već sam obožavala fudbalsku loptu i stalno jurila za njom. Nisam zapostavljala ni školu pa sam završila Srednju saobraćajnu i studirala engleski jezik i književnost. Jedno vrjeme bila sam član ekipa Radnik Bumerang iz Bjeljine, što mi je dosta pomoglo da saznam više o sebi, ali i igri generalno. Igram na mjestu štopera, ali mi je uzor bio vezni fudbaler španske Barselone Andres Inijesta – rekla nam je Miloševićeva i dodala da se nada da će njena ekipa na proljeće zadržati prvo mjesto na tabeli, i kroz baraž se plasirati u Premijer ligu BiH.

– Željela bih da mediji malo više pažnje posvete ženskom fudbalu jer mi to sigurno zaslužujemo igrom i ponašanjem i uzor smo mlađim djevojkama, kojima je zdravije da život provode na terenu i uz fudbalsku loptu nego u zadimljenim kafićima – dodala je Ružica.

I njen trener Goran Petrović ima samo riječi hvale za vođu svoga tima na terenu i van njega.

 – Ona je pozudani štoper u našoj ekipi, veliki znalac i uzor svim fudbalerkama po igri i ponašanju. Pravi je vođa tima i u svaku utakmicu ulazi maksimalno angažovana i spremna  da ostavi srce na terenu. Svakako će nam biti jedna od najznačajnijih igrača, ako izborimo plasman u Premijer ligu BiH, jer će tamo njen talenat i znanje doći do punog izražaja – rekao nam je Petrović.

D.Gajić