Rješava se problem izlivanja kanalizacije u naselju Toplik

VLASENICA

Rješava se problem izlivanja kanalizacije u naselju Toplik

U vlaseničkom naselju Toplik, u neposrednoj blizini benzinske pumpe „Petrol“, izvode se radovi na sanaciji kanalizacione mreže. Mještani ovog naselja već duži vremenski period čekaju na trajno rješavanje problema kanalizacionog sistema, kako bi se zaustavilo izlivanje fekalne kanalizacije na magistralni put, ali i u okolna dvorišta i kuće.

Nakon što su se građani obratili za pomoć nlokalnoj upravi u Vlasenici, angažovane su nadležne službe i obećano im je da će problem biti riješen, što je i realizovano.

Prilikom obilaska kritične lokacije prošle godine načelnik Kraljević rekao je da se desilo da je neko napravio propuste u radu.

 – Pred izbore 2016. kada su trebali da se skupljaju bodovi glasača, počelo se sa radom i urađen je taj lakši dio, međutim, poslije izbora stalo se sa tim poslom, sa opravdanjem da nema više sredstava. Osim kanalizacije, imamo problem i sa kolektorom na ulazu u Vlasenicu, ni to nije dobro riješeno. Ono što možemo sada da uradimo jeste privremeni ‘bajpas’ dok ne riješimo sve zakonom predviđene korake, ali ovaj problem mora se trajno riješiti – rekao je tada Kraljević.

– Jednostavno je, ljudi su se prihvatili posla koji nisu mogli da riješe, cilj im je bio da izvuku sredstva, a problem da ostave građanima Vlasenice. Ja sam dobro sagledao problematiku i učinićemo sve da riješimo ovaj problem – istakao je Kraljević.

Mještani, koji su se skoro dvije godine borili sa ovim problemom i strahovali od zaraza, izrazili su veliko zadovoljstvo i zahvalnost načelniku opštine Vlasenica. Izvođač radova je preduzeće „Zvornik putevi“.

(Izvor: opstinavlasenica.org)