Delegacija iz Namibije posjetila „Tehnički remontni zavod“ u Bratuncu

BRATUNAC

Delegacija iz Namibije posjetila „Tehnički remontni zavod“ u Bratuncu

Delegacija Ministarstva odbrane Namibije, koju je predvodio zamjenik ministra Bili Mvaningante, posjetila je juče „Tehnički remont Bratunac“ gdje je sa rukovodstvom preduzeća razgovarano o saradnji koja je počela prije nekoliko godina. Ova delegacija obišla je proizvodne pogone i prisustvovala predstavljanju linije za proizvodnju municije.

-Za nas je veoma važno da se upoznamo sa proizvodnim programima i tehnološkim dostignućima u ovom preduzeću, koje ćemo prenijeti u našoj zemlji – rekao je Mvaningante.

Predstavljajući novu liniju za proizvodnju municije generalni direktor preduzeća Slavenko Ristić ocijenio je da se radi o jednom od najprofitabilnijih proizvoda na tržištu.

-„Tehnički remontni zavod“ je osvojio tu tehnologiju. Ovakvu liniju prodajemo 30 odsto jeftinije od ostalih, klijenti su zadovoljni, a ugovorili smo poslove za narednih deset godina – istakao je Ristić.

On je naveo da ovo preduzeće zapošljava 250 radnika i najavio otvaranje novih radnih mjesta za mlade ljude iz Bratunca i drugih opština.

(Izvor: opstinabratunac.org)