Održan Sajam poljoprivrede i privrede u Vlasenici

VLASENICA

Održan Sajam poljoprivrede i privrede u Vlasenici

Opština Vlasenica organizovala je Sajam poljoprivrede i privrede na kojem je učestvovalo preko 70 izlagača. Ovo je bila prilika da seoska domaćinstva prvenstveno predstave svoje proizvode. Većina izlagača je svoje proizvode predstavljala samostalno, dok su pojedini to radili uz podršku udruženja. Proizvode koji nisu marketniški zastupljeni predstavili su kupcima i potvrdili da se od rada na selu može dobro živjeti.
Sajam je trenutno jedan od najpoznatijih na ovom područiju, što dokazuje i preko 70 izlagača. Opština je u saradnji sa resornim ministarstvom obezbijedila finansijsku podršku. Mićo Kraljević, načelnik opštine Vlasenica kaže da je plan opštine da se mnogo više sredstava iz budžeta izdvoji za subvencije poljoprivredi i privredi, kao i zapošljavanju i samozapošljavanju.
– Tim prije da se omogući način da se ljudi susreću, da pokazuju ono što imaju, čime se bave, koje rezultate postižu i da ukažu na probleme koje imaju – ističe rukovodilac Područne jedinice Bijeljina u resoru za pružanje stručnih usluga pri Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Dragan Zarić.
Na Sajmu su nagrađeni svi izlagači iz opštine Vlasenica dok su svoje proizvode izložili i učesnici iz Srbije i Federacije BiH.

(Izvor: rtrs.tv)

(Foto: Ivan Šarac)