U subotu „Šetnja zadovoljstva“ 

MA Izdvojena MA Zvornik ZVORNIK

U subotu „Šetnja zadovoljstva“

Planinarsko ekološko udruženje „Korak“ i Koalicija koja se zalaže za veću fizičku aktivnost uz podršku Gradske uprave Zvornik i Turističke organizacije u subotu, 13. oktobra, organizuju Šetnju zadovoljstva pješačkom stazom na Grkinji. Organizatori pozivaju sve građane koji vole prirodu, čist vazduh, lijepe vidike i šetnju da se uključe u subotnji događaj. Dužina staze je 15 kilometara, a nadmorska visina 760 metara.

Šetnja zadovoljstva realizuje se u okviru projekta „Smanjenje faktora zdravstvenih rizika u BIH – dio Projekta Republika Srpska“ je sveobuhvatan projekat unapređenja zdravlja stanovništva, čiji je cilj promjena stavova o rizičnim ponašanjima i unapređenje znanja i prakse koja promoviše dobro zdravlje.

Zvornik je jedan od dva grada u Republici Srpskoj koji je obuhvaćen projektom, a sprovodi ga Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, uz podršku Svjetske banke i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.
Učesnici će startovati u 09:00 časova ispred škole u Drinjači gdje je i cilj na koji je planirano da se stigne u 15:00 časova.

(S.Savić)