Narodna biblioteka Zvornik – Besplatna članarina za đake prvake

MA Izdvojena ZVORNIK

Narodna biblioteka Zvornik

Besplatna članarina za đake prvake

Narodna biblioteka Zvornik treću godinu zaredom, besplatnim učlanjenjem prvačića Osnovne škole Sveti Sava  obilježava Dječiju nedjelju. Prema riječima knjižnjičara Milene Savić cijele ove sedmice vrata biblioteke su otvorena za učenike prvih razreda zvorničke škole.

 – Cilj nam je da kod naših najmlađih podstičemo kulturu čitanja od malih nogu, ali i da im ukažemo na naša pravila o načinu pozajmljivanja, ali i čuvanja knjiga – rekla je Savić.

Ona je izrazila nadu da će učenici svih šest odeljenja OŠ Sveti Sava biti aktivni članovi i čitaoci tokom cijelog svog školovanja. Učitelj Igor Skopljak istakao je da su ovakvi događaji kada djeca izlaze iz svojih odjeljenja i škole od velikog značaja za njih.

 – Posebno je od velikog značaja dolazak u biblioteku,  jer  je opšte poznato da djeca danas malo čitaju – rekao je Skopljak.

On je naglasio da njihov razvoj zavisi od čitanja i koliko čitaju, a ne koliko gledaju televiziju.

 – I u prethodnoj generaciji, kao i u ovoj, pokušavamo, ja kao učitelj, ali i škola, da ostvarimo dobru saradnju sa Narodnom bibliotekom.  Oni nam uvijek izlaze u susret. Našim učenicima je sve ovdje dostupno od muzejske zbirke, knjiga koje imaju, do radionica kada zajedno obilježavamo različite značajne datume – naglasio je Skopljak.

(infobirac.net)