Odbojkaši Srbije protiv Italije započinju borbu za medalje na Svetskom prvenstvu

OSTALI SPORTOVI SPORT

Odbojkaši Srbije protiv Italije započinju borbu za medalje na Svetskom prvenstvu

Odbojkaška reprezentacija Srbije

Odbojkaši Srbije su uspešno prošli dve faze na Svteskom prvenstvu, ispite u Italiji i Bugarskoj su položili najvišom mogućom ocenom, a ove srede za “orlove” započinje najbitniji deo šampionata.

Našli su se izabranici Nikole Grbića među šest najboljih ekipa na planeti, što je bio i cilj pre odlaska na prvenstvo, ali nemaju nameru tu i da se zaustave. Želeli bi da naprave i korak više, da ponovo, po ko zna koji put u Srbiju donesu odličje.

Da bi u tome uspeli, moraju najpre da preskoče Italijane (sreda, 21.15), domaćine Svetskog prvenstva, koji se nalaze u neverovatnoj formi.

“Azuri” su do sada na osam mečeva čak sedam puta slavili, dok su samo Rusi kao pobednici izašli iz okršaja sa njima, i to kada su se Italijani maltene plasirali u top siks.

Izabranici Nikole Grbića su na Svetskom prvenstvu pokazali da protiv svakoga mogu da igraju, i ne samo to, već i da izađu kao pobednici. Uverili su se u to Rusi i Francuzi, koji su pognute glave napuštali dvoranu protiv odbojkaša Srbije, dok su ih samo Amerikanci i Poljaci savladali.

“Ameri” u onom maratonskom meču, a Poljaci u onom nebitnom, kada je već bilo poznato da se “plava četa” plasirala u završnu fazu. Motivisani su naši momci da pokažu svetu koliko mogu, pucaju od optimizma pred meč protiv Italijana, koji pak i te kako respektuju odbojkaše Srbije. U prilog tome govore i reči selektora “azura” Đanlorenca Blenđinija.

– Srbija je vrlo jak tim. Obiluje zvezdama iz italijanske lige i svesni smo koliki će izazov biti. Ni Poljska nas ne iznenađuje. S pravom je među šest najboljih. Čini mi se da nam nedostaje samo Francuska. Ipak, mi imamo samopouzdanja jer osećamo da nas cela nacija podržava – rekao je strateg Italije.

Motiva ne manjka ni “orlovima”, koji žele da se revanširaju protivniku za jedini poraz ove godine, i to u Ligi nacija (0:3). Uspeju li u toj nameri i slave li naši odbojkaši, onda će polufinale biti na vidiku, a samim tim će i medalja biti na dohvat ruke!

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić

SVETSKO PRVENSTVO U ODBOJCI, TREĆA FAZA

GRUPA J – SREDA

21.15 Srbija – Italija

ČETVRTAK

20.30 Srbija – Poljska

PETAK

21.15 Italija – Poljska

izvor: blic.rs