Cvijanović: Sala će biti centar okupljanja mladih

ZVORNIK

Cvijanović: Sala će biti centar okupljanja mladih

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Karakju kod Zvornika da započeti projekat izgradnje fiskulturne sale u područnoj školi u Karakaju neće služiti samo za aktivnosti u okviru škole, nego može da bude i centar okupljanja, takmičenja i održavanja drugih sadržaja u ovom kraju. 
„Obaveza Vlade Republike Srpske je bila da realizuje ovaj projekat za potrebe nastavnog programa ove škole“, rekla je Cvijanovićeva, obraćajući se đacima, nastavnom osoblju i građanima Karakaja.
Ističući da se na području grada Zvornika realizuju mnogi projekti, Cvijanovićeva je rekla da je tako i u svim opštinama i gradovima širom Republike Srpske.
„To pokazuje da je Republike Srpska izašla iz krize i da se sada možemo posvetiti razvoju lokalnih zajednica na jedan dinamičniji način sa više energije i finansijkih sredstava“, istakla je Cvijanovićeva.
Ona je izrazila nadu da će izvođač radova ispoštovati rok gradnje i na vrijeme đacima predati ovaj objekat na upotrebu. Gradnja fiksulture sale u područnoj školi Karakaj počela je 20. septebra ove godine, a rok završetka radova predviđen je za 20. januar 2019. godine. Vlada Republike Srpske investiraće u ovu fiskulturnu salu 600.000 KM, a grad Zvornik 150.000 KM. Korisna površina objekta iznosiće 950 metara kvadratnih.
Radove na izgradnji fiskulturene sale sa premijerom Cvijanović obišao je i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

(infobirac.net)