Promovisan zbornik sa Festivala humora i satire „Kriva Drina“

ZVORNIK

Promovisan zbornik sa Festivala humora i satire „Kriva Drina“

Večeras je u Domu omladine održana promocija „Zbornika aforizama sa II Festivala humora i satire“, pod nazivom „Kriva Drina“, kada je svoje radove čitalo sedam aforističara iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Po riječima organizatora festivala, i večerašnjeg domaćina promocije, Stanislava Tomića publika je mogla da čuje aforizme sa Festivala, ali i neke nove koji su, u međuvremenu, napisani.

 – Održali smo promociju zbornika koji je nastao nakon II Festivala humora i satire, održanog 20. jula. Večeras smo čuli sedam od deset aforističara, koliko ih je učestvovalo na Festivalu. Bilo je ovo jedno divno druženje sa publikom zbog čega sam posebno zadovoljan, ali i zbog činjenice da smo još jednom ugostili naše poznate aforističare – rekao je Tomić.

On je istakao da će Festival humora i satire „Kriva Drina“ postati tradicionalna manifestacija, a preuzimanjem organizacije ovog događaja od strane Narodne biblioteke Zvornik, on je i institucionalizovan.

 – Drago mi je da smo, što je i najvažnije, stvorili publiku za ovakvu vrstu događaja. To je, zapravo, bio naš cilj, stvoriti publiku za ovakve festivale i napraviti manifestaciju po kojoj će Zvornik biti prepoznatljiv – rekao je Tomić.

(infobirac.net)