Abazović: U avgustu otkriveno osam, a za tri dana septembra 56 migranata 

ZVORNIK

Abazović: U avgustu otkriveno osam, a za tri dana septembra 56 migranata

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik u avgustu je otkriveno osam migranata, dok je za prva tri dana septembra evidentirano 56 lica koja su ilegalno ušla na ovo područje, rekao je danas načelnik ove uprave Goran Abazović.
Abazović je na konferenciji za novinare pojasnio da je od ovih 56 lica, u Srebrenici otkriveno 16, u Milićima 15 i Vlasenici 25 migranata, dodavši da su sva lica predata Službi za poslove sa strancima-Terenska kancelarija Bijeljina ili Jedinici granične policije Zvornik na dalje postupanje.
On je naglasio da saradnja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sa Jedinicom granične policije Zvornik u kontroli graničnog pojasa daje rezultate na sprečavanju ilegalnog ulaska migranata iz Srbije.
„Policija MUP-a Republike Srpske postupa prema ovim migrantima u skladu sa punim kodeksom humanosti, tako da nije bilo nikakvih problema prilikom otkrivanja migranata i njihovog prosljeđivanja nadležnim službama na dalje postupanje“, rekao je Abazović.
Abazović je dodao da se policija pridržava svih zaključaka Koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko ovog područja.
Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Vladan Vasilić rekao je da su na području koje operativno pokriva ova uprava u avgustu registrovane 54 saobraćajne nezgode, što je u odnosu na avgust prošle godine manje za dvije saobraćajne nezgode ili 3,6 odsto.
Vasilić je dodao da je od ukupno 54 saobraćajne nezgode, 16 bilo sa lakše i tri sa teže povrijeđenim licima.
Prema njegovim riječima, od ukupno kontrolisanih 3.095 vozila i vozača u avgustu, evidentirana su 1.568 prekršaja, zbog čega je izdato 1.495 prekršajnih naloga.
„Iz saobraćaja su tokom avgusta isključena 33 vozila, što je u odnosu na uporedni period manje za 16 vozila, dok je iz saobraćaja isključeno 127 vozača, od kojih je 108 bilo pod dejstvom alkohola“, rekao je Vasilić.
Načelnik Odjeljenja opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Srpko Milošević rekao je da je u avgustu evidentirano 76 krivinih djela, što je više za četiri krivična djela nego u avgustu prošle godine, ili 5,6 odsto.
„Od ukupnog broja evidentiranih krivinih djela, 44 su izvršena iz grupe poznatih lica, dok su 32 izvršila nepoznata lica“, rekao je Milošević i dodao da su za ova krivična djela nadležnim tužilatvima podnesena 62 izvještja i prijavljeno 69 lica, od kojih je jedno bilo maloljetno.
Milošević je rekao da je po strukturi krivičnih djela evidentirano 68 opšteg kriminaliteta, jedno krivično djelo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, pet iz oblasti privednog kriminala i dva krivična djela iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja.

(infobirac.net)