Radovi u zvorničkim gradskim ulicama

ZVORNIK

Radovi u zvorničkim gradskim ulicama

U okviru projekta rekonstrukcije gradskih ulica u Zvorniku su u toku radovi na  sanaciji ulice Sime Perića između Doma zdravlja i bolnice, koje izvodi preduzeće „Zvornik putevi”, a koje finansira Gradska uprava. U ovoj ulici je inače „usko grlo” zbog nemogućnosti prakiranja te je nakok sanacije predviđena promjena režima saobraća i izgradnja oko tridesetak parking mjesta. Prema riječima tehnničkog  direktora AD „Zvornik putevi “ Ognjena Zekića  u okviru  radova vrši se skidanje asfalta, trotoara i tamponske podloge nakon čega će uslijediti postavljanje ivičnjaka i trotoara, nivelisanje šahtova i slivnika te asfaltiranje ulice.

 – Planirano je da ulica bude jednosmjerna sa jednom parking trakom do skretanja u ulicu Braće Obradovića koja će služiti kao drugi smjer prema centru grada. Zbog  velike frekvencije vozila u ovoj ulici nemamo pun efekat  rada. Očekivanja su da će radovi biti gotovi u narednih sedam dana – rekao je Zekić.

Nakon završetka radova u ovoj ulici, uslijediće završni radovi u ulici Braće Obradovića i Sprečanskoj, u kojoj će se izvršiti asfaltiranje, postavljanja pješačke staze i rasvjete.

(infobirac.net)