Gradonačelnik Stevanović primio balkanskog prvaka Vasilija Vujičića

ZVORNIK

Gradonačelnik Stevanović primio balkanskog prvaka Vasilija Vujičića

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović primio je danas balkanskog prvaka u džudou Vasilija Vujičića, člana Džudo kluba „Srpski soko“ Zvornik, naglasivši da će Gradska uprava nastaviti sa podrškom Vujičiću kao pojedincu i klubu u kome trenira.
„Lokalna uprava podržava ovaj i sve druge sportske klubove u kojima se, prije svega, pedagoški radi s mladim ljudima“, rekao je novinarima Stevanović, nakon razgovora sa Vujičićem i predsjednikom Džudo saveza Republike Srpske Ognjenom Pavlovićem.

Stevanović je istakao da su Vujičić i drugi reprezentativci najbolji promoteri sporta, Zvornika i Republike Srpske, dok klubovi, okupljaju, odgajaju, treniraju i promovišu naše sportiste.
Vujičić se zahvalio Stevanoviću na prijemu i naglasio da je to jedan od dokaza da se prati i cijeni sportski rad i klubova i njihovih članova, naravno, i vrhinskih spotista.
„Prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu u džudou mnogo mi znači, iz razloga što je to seniorska kruna, iako još nastupam u juniorskoj konkurenciji“, rekao je devetnaestogodišnji Vujičić.
Ističući da je osvajanjem zlatne medalje u senioprskoj konkurenciji vidio da može da se nosi i u ovoj kategoriji, Vujičić je rekao da će tek da pokaže koliko vrijedi na Evropskom prvenstvu za juniore u Sofiji, koje će biti održano za desetak dana.
Član Džudo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika Vasilije Vujičić na seniorskom prvenstvu Balkana za džudiste, održanom prošlog vikenda u Makedoniji, osvojio je prvo mjesto i postao balkanski prvak. Prijemu je prisustvovao i predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović i zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.

(infobirac.net)