Bura oko rekorda u bacanju koplja u Srbiji – Jevrosimović: Svi koji su učestvovali u prevari biće sankcionisani

OSTALI SPORTOVI SVIJET

Bura oko rekorda u bacanju koplja u Srbiji

Jevrosimović: Svi koji su učestvovali u prevari biće sankcionisani

Zbog neregularnosti u postizanju rekorda u bacanju koplja, Atletski savez Srbije suspendovao je dvojicu sudija, rekao je predsednik ASS Veselin Jevrosimović, najavljujući da će svi odgovorni za takav skandal biti sankcionisani.

Na društvenim mrežama pojavio se amaterski snimak sa Mitinga prijateljstva u Sremskoj Mitrovici, na kojem se vidi kako sudije Dragan Sekulić i Zoran Kresojević pomeranjem koplja za nekoliko metara unapred mere bolji rezutat, a Jevrosimović ističe da je taj snimak postavio na mreže upravo Savez, a da su sudije dobile momentalnu suspenziju.

“Očigledno je da je bilo neregularnosti. Ovaj snimak je ASS prvi dobio i pustio ga u medije. Odmah nakon toga smo oformili komisiju i, po pravilniku ASS, sudije su odmah suspendovane. Teško da će ikada više dobiti priliku da sude na bilo kom takmičenju”, istakao je Jevrosimović u izjavi za javnost dostavljenoj medijima.

On dodaje da se čekaju pisane izjave svih aktera pre nego što bude doneta odluka o rekordu i da li će biti poništen.

“Ovo je ujedno poruka svima da ovakvo ponašanje nećemo da tolerišemo i svima mogu da kažem, ko god da je učestvovao u potencijalnoj prevari – marš iz atletike. Vrlo jasno ćemo staviti do znanja da naš sport nije mesto gde će se ovakve stvari dešavati. Ko god misli drugačije, poruka je jasna – marš iz atletike”, jasan je bio Jevrosimović.

Da je atletičar Vedran Samac na mitingu u Sremskoj Mitrovici postavio rekord, saopštio je Atletski savez Srbije, pre nego što je došao u posed snimka koji je doveo u pitanje regularnost rezultata.

Samac tvrdi da je siguran da je oborio rekord Sejada Krdžalića star 31 godinu i otvara pitanje autentičnosti snimka.

“Sve ovo što se trenutno dešava u mojoj profesionalnoj karijeri predstavlja veoma težak period, jer se stavlja mrlja na sve ono što sam do sada ostvario i želeo da ostvarim. Snimak koji se vezuje za moje ime ne znam da li autentičan, da li iz serije u kojoj sam oborio državni rekord (u šta sam više nego siguran, zbog forme u kojoj se nalazim), ali naglašavam da verujem u državu Srbiju, državne institucije, Atletski savez Srbije, da će ispitati slučaj i doneti pravednu odluku”, napisao je Samac na Fejsbuku.

ASS je objavio da su Sekulić i Kresojević zloupotrebili sudijske dužnosti na atletskom takmičenju iz nedozvoljenih pobuda i prekršili odredbe Pravila za atletska takmičenja IAAF-a i ASS, Disciplinskog pravilnika i Etičkog kodeksa ASS.

Pomenuti tandem sudija, uz kolegu Predraga Jednaka, tehničkog rukovodioca takmičenja Bojana Komlenića i predstavnika AK Srem Draga Maričića ima rok od pet dana da dostavi pisane izjave o svom učešću i viđenju događaja.

Snimak pogledajte na: http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/86/atletika/3242332/jevrosimovic-svi-koji-su-ucestvovali-u-prevari-bice-sankcionisani.html

(Izvor: rts.rs)