U Zvorniku pronađena opojna droga

CRNA HRONIKA ZVORNIK

U Zvorniku pronađena opojna droga

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su, preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja, izvršili pretres objekata i vozila koje koristi lice I.K. iz Zvornika, prilikom čega je pronađena određena količina opojne droge.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Zvornik, a pod nadzorom Okružnog tužilaštva, 23.08.2018. godine, izvršen je pretres kuće i vozila koje koristi lice I.K. u mjestu Zvornik, kojom prilikom su pronađene i oduzete tri pvc kesice u kojima se nalaze sjemenke zelene boje koje asociraju na sjemenke indijske konoplje, dvije pvc kesice u kojima se nalazi biljna materija zelene boje koja asocira na opojnu drogu marihuanu, list papira u koji je umotana bijela praškasta materija, pet pvc kesica u kojima se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, tri mrvilice, jedna detonatorska kapisla i jedno eksplozivno punjenje.

Zbog postojanja sumnje da su počinjena krivična djela „omogućavanje uživanja opojnih droga“ i „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, nad licem I.K. je izvršena kriminalistička obrada, a protiv kojeg će, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog počinjenih krivičnih djela.

(PU Zvornik)