Srednje škole u Zvorniku spremne za početak nastave – Uloženo preko 120.000 KM

ZVORNIK

Srednje škole u Zvorniku spremne za početak nastave

Uloženo preko 120.000 KM

U toku ljetnjeg raspusta u dvije zvorničke srednje škole uloženo je preko 120.000 KM kako bi bile spremne za početak nove školske godine.

Goran Grujić, direktor TŠC u Karakaju kaže da je najveća investicija bila na zamjeni preostale stolarije i dijela fasade kako bi objekat bio energetski efikasan.

 – Zahvaljujući tom projektu sada je kompletirana nova stolarija na objektu škole, a termoizolacija i fasada su urađene na istočnoj i južnoj strani.

Ukupna vrijednost ovih radova je 70.000 KM, a polovinu ovih sredstava je obezbijedio UNDP kroz projekat „Zeleni ekonosmki razvoj”, dok je drugu polovinu obezbijedila Gradska uprava u Zvorniku na čemu smo im posebno zahvalni – rekao je Grujić.

On je dodao da je iz sredstava Gradske uprave u vrijednosti od 20.000 KM urađena rekonstrukcija kotlovnice, radijatora, ventila na sistemu grejanja, zamjeni cjevovoda između kotlovnice i škole te drugi potrebni radovi, a ukupno je tokom ljeta u školu uloženo oko 100.000 KM.

U SŠC „Petar Kočić” urađena je potpuna rekonstrukcija jedne učionice te nabavljen nameštaj, projektori i ostala potrebna nastavna sredstva, urađeni molerski i tapetarski radovi.

Prema riječima direktorice škole Biljane Pisić vrijednost ovih radova i opreme je oko 20.000 KM.

 – Kao i uvijek pred početak nove školske godine, trudimo se da poboljšamo uslove i da što spremnije dočekamo kako nove učenike tako i one iz prethodnih razreda.

Što se tiče molerskih radova i ove godine smo se trudili da okrečimo što više učenioca, ali i fiskulturnu salu, dio hodnika i svlačionice. Jedna učionica koja je bila u najlošijem stanju je potpuno uređena.

Obrušen je parket, urađeno krečenje i kupljen novi namještaj. Što se tiče opreme, najviše zahtjeva je bilo za projektore.

Mi smo nabavili pet projektora za onih pet aktiva koji ranije nisu imali mogućnost da izvode nastavu uz ovaj vid tehničke pomoći.

U istom periodu smo uspjeli da uradimo i tapetarske radove svih stolica koje su bile dotrajale – rekla je Pisić i dodala da i ove godine nastavljaju saradnju sa nevladinim organizacijama.

 – Zahvaljujući organizaciji „Vrld vižn” obezbijedili smo najveći dio sredstava i uradili rampu za invalide u bočnom ulazu u školu kako bi spremno dočakali učenike koji imaju poteškoće u razvoju, odnosno koji imaju potrebe da koriste tu rampu – navela je Pisić.

Ona je dodala da se svi radovi sprovode sa ciljem kako bi kompletna škola bila renovirana i sređena do 2020. godine kada će biti proslavljena njena stogodišnjica.

 

 

(infobirac.net)