Na području PU Zvornik sankcionisana 352 učesnika u saobraćaju zbog prekoračenja brzine

ZVORNIK

Na području PU Zvornik sankcionisana 352 učesnika u saobraćaju zbog prekoračenja brzine

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 14.08. do 18.08.2018. godine, policijski službenici preduzeli su pojačane aktivnosti sa ciljem kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila.
U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik kontrolisano je 426 učesnika u saobraćaju, od čega su 404 učesnika sankcionisana zbog počinjenih prekršaja. Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisana su 352 vozača, dok su evidentirana 52 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.
U toku proteklih sedam mjeseci tekuće godine, na području PU Zvornik evidentirana je 341 saobraćajna nezgoda. Od tog broja, u 118 saobraćajnih nezgoda uzrok je bila neprilagođena brzina, što je 34,60% od ukupnog broja svih saobraćajnih nezgoda.
Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

(PU Zvornik)