Na Đurđevgradu počelo obilježavanje slave grada

ZVORNIK

Na Đurđevgradu počelo obilježavanje slave grada

Danas se obilježava krsna slava našeg grada – Sveta Petka Trnova. Svečanost je počela liturgijom u Crkvi Svete Petke Trnove na Đurđevgradu koju je služilo lokalno sveštenstvo. Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je sugrađanima slavu poželjevši da se još dugo proslavlja i uvijek bude simbol zajedništva, poštovanja i ljubavi među svim ljudima na ovim prostorima.
– Slave su uvijek prilika da se okupe članovi porodica, prijatelji i rodbina. I naš grad je jedna velika porodica i očekujem danas da pokažemo nivo našeg zajedništva, samopoštovanja i poštovanja prema svakome, jer samo tako možemo praviti rezultate kakve smo pravili do sada i ići naprijed – poručio je Stevanović.
Na Đurđevgradu danas je obilježena i krsna slava Hrama Svete Petke Trnove.
U okviru obilježavanja krsne slave grada Zvornika u Hramu Svetog Jovana Krstitelja večeras će biti služena sveta liturgija, nakon čega će proći svečana litija kroz grad koju će predvoditi vladika zvorničko-tuzlanski Fotije. Kod centralnog spomenika poginulim borcima Vojske Republike Srpske biće služen pomen, a potom će na platou ispred Kasine biti obavljeno lomljenje slavskog kolača, te održana Svečana akademija u slavu Svetoj Petki na kojoj će besjediti Tihomir Stanić, a nastupiće i Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

(Tekst i foto: S. Savić)